lördag 14 februari 2009

Melodifestivalen del 2

Så har vi avnjutit den andra delfinalen som gick av stapeln i Skellefteå (eller Laxbacken norra). Bra bidrag rakt igenom, men alla, utom ett, krävde att man lyssnade på det mer än en gång för att det skulle ge nåt. Som vanligt gjorde Petra Medes ett bra jobb, men idag tyckte jag att hon verkade lite spänd.

Till final gick, inte helt oväntat, Måns - Hope and glory och, lite oväntat, H.E.A.T - 1000 miles. Till andra chansen gick Lili och Susi och Amy Dimond. Internationella juryns val blev Amy Dimond. Jag har inte riktigt förstått internationella juryns funktion i den här tävlingen, men det ger sig kanske framöver. Vitsen med en uttagning i varje land är väl att inga andra länder ska lägga sig i. Det har blivit för mycket pengar inblandade i det här spektaklet.

Dags att städa bort snacksen så att barnen inte äter chips med dipp till frukost imorrn. Vore illa... Cajsa slocknade i mitt knä och Oscar när han landade på kudden. Rätt så slitna barn idag. Var ute i det härliga vädret idag! Satt i en snöhög och solade innan vi gick till grannen och drack kaffe och åt nybakade bullar!
Nattinatt

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm...tycker att det osar lite katt (säger man så???) gällande den där juryn...Gillade Markolios lilla skämt...hehe kul att driva med Ryssland så där...=)
Kram

Anna sa...

Jo, jag gillade också Markoolios låt! Mycket ironi där! Nästa Magnus Uggla, eller vad tror du?!
kram